Чи можна гріти запалені суглоби?

Багато людей впевнені, що лазня — це кращий засіб не тільки для морального оздоровлення, а й для фізичного. Додають впевненості і розмови про те, що парна з березовим віником позитивно впливає на суглоби. Але чи так це насправді?

Тепло і поплескування віником, звичайно ж, благотворно впливають на еластичність зв’язок і рухливість всього зв’язкового апарату. Судини розширюються і доставляють більше крові, а суглоби наповнюються киснем і поживними речовинами. Баня також допоможе зняти набряк в суглобах, а через відтік лімфи знизяться застійні явища, а завдяки цьому відновиться нормальна робота самого суглоба. А як парна і прогрівання діють на запалений суглоб?

Зігріваючі компреси – користь чи шкода?

Уражений суглоб змушує людину відмовитися від звичного способу життя. Зігріваючі компреси – це одна з обов’язкових складових лікування. Прогрівання допоможе не тільки зняти набряклість, але і посприяє зняттю больового синдрому. Але якщо запальний процес йде інтенсивно, то в даний момент не рекомендується гріти суглоби. Якщо артрит охопив суглоби колін, то в даному випадку прийде на допомогу зігріваючий масаж, але потрібно пам’ятати, що даний метод можна застосувати тільки на початкових стадіях захворювання.

Як впливають на запалені суглоби прогрівання за допомогою гарячого душу?

Гріти суглоб таким чином можна. Фахівці стверджують, що таку процедуру можна і потрібно комбінувати з зігріваючим масажем. Таким чином, можна відповісти на питання, чи можна паритися в лазні. Але якщо артрит супроводжується шкірними захворюванням, або вони стали першопричиною захворювання, то прогрівати суглоби в такому випадку категорично забороняється.

Вплив на суглоби прогріванням грілкою

Електричні та водні грілки допоможуть вам прогріти суглоб і зняти больовий синдром, але класти грілку безпосередньо на уражений суглоб не рекомендується. Її необхідно загорнути спочатку в якесь полотно, а потім вже прикладати до хворого місця.

Спиртовмісні компреси також допоможуть зняти біль в суглобі. Але ні в якому разі не можна гріти таким компресом суглоб протягом всієї ночі, адже це тільки призведе до погіршення і прогресування запального процесу.

Протипоказання до прогрівання

Крім всіх позитивних моментів прогрівання існують також і протипоказання, які можуть погіршити стан.

Протипоказаннями до банних процедур вважаються:

1. диспротеїнемія (процес, при якому загострюються ревматичні захворювання);

2. процес загострення захворювань органів опорно-рухового апарату;

3. лікування кортикостероїдами;

4. дископатія при понділіті (гострі компресійні корінцеві синдроми);

5. гострі пошкодження.

На даний момент при ряді захворювань опорно-рухового апарату застосовують вібромасажери. Вони розігрівають м’язи і покращують кровообіг, але для хворих суглобів їх застосовувати не можна. В даному випадку можна застосувати апарат для віброакустичного масажу. Вибираючи такі апарати, обов’язково проконсультуйтеся зі своїм лікарем.

Оздоровчий центр кінезітерапії «Здоровий Рух» готовий допомогти вам вирішити проблему з різноманітними захворюваннями опорно-рухового апарату, розробити систему лікування і курирувати Вас від початку курсу і до самого кінця. Подбайте про своє здоров’я вже сьогодні!

Схожі статті

Хочете позбутися від болю в спині або суглобах?

Запишіться на прийом до наших фахівців!

Записатися
Наші центри